Artsen
De artsen van Clematis Gezondheidscentra vormen samen met de rest van de medewerkers een sterk team.
Verpleegkundig specialisten
Voor veel klachten kunt u zowel bij de huisarts als bij de verpleegkundig specialist (VS) terecht. Verpleegkundig specialisten zijn speciaal voor deze functie opgeleid en kunnen u zelfstandig hulp bieden. Het betreft bijvoorbeeld:
- klachten die gaan over de huid
- klachten die te maken hebben met beweging
- gynaecologie
- urologie
- kno-klachten (keel, neus, oor)
Verder hebben de VS speciaal de ouderenzorg binnen hun aandachtsgebied.
Praktijkassistenten
Onze assistente weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine of bloedonderzoek en voor herhaal recepten. Zij staat u als eerste te woord als u naar de praktijk belt. Zij maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonisch spreekuur. De assistente heeft de opleiding voor doktersassistente gevolgd, waarbij zij geschoold is in het geven van adviezen en het verrichten van medische handelingen. Zij heeft een beroepsgeheim. Het kan zijn dat zij u enkele vragen stelt om vast te stellen welke actie moet worden ondernomen.
Praktijkondersteuners (POH)
Praktijkondersteuner Somatiek
De praktijkondersteuner is er speciaal voor mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes mellitus (suikerziekte), astma/COPD, hart- en vaatziekten, osteoporose (botontkalking) en begeleiding van zwangere vrouwen in de eerste drie maanden van de zwangerschap. Na verwijzing door de huisarts kunt u gebruik maken van haar spreekuur. Zij begeleidt u, geeft u advies en controleert u regelmatig. De praktijkondersteuner is speciaal voor haar functie opgeleid en kan u zelfstandig zorg bieden.
Praktijkondersteuner GGZ
De praktijkondersteuner GGZ begeleidt mensen die last hebben van klachten op psycho-sociaal gebied, zoals depressieve klachten, angstklachten en klachten van overspannenheid. Maar ook problemen met sociale contacten en/of werk- of relatieproblemen kunnen aan bod komen. Net zoals stemmingsklachten na een verlieservaring, opvoedproblemen en gedragsproblemen bij kinderen. Na een oriënterend gesprek, waarin de klachten in kaart worden gebracht, wordt samen met de cliënt gekeken of er een vervolgafspraak wenselijk is. Indien er meer hulp nodig is kan zij doorverwijzen naar een andere zorgaanbieder.